Kushan Imperiet

Kushan-imperiet:

Området stammer oprindeligt  fra flere tidligere områder i det nordlige Indien - især fra flere baktriske teritorier som blev samlet i starten af det første århundre efter kristi fødsel.

Senere blev det udbredt til de områder der i dag kendes som Usbekistan - Afganistan og Pakistan samt et  større areal af det nordlige Indien, så langt som til Benares, hvor der er fundet efterladenskaber som kan dateres til Kanisha den Store`s tid.Kushanerne opstod sansynligvis fra nogle af de mange forskellige nomadefolk, som eksistedere på det tidspunkt - der nævnes en mulig Tocharisk afstamning, som vandrede omkring i store områder helt op til det nordlige Kina.

Den første kendte regent var Kujula Kadphises var inspireret af græske religioner, men det var dog ikke det dominerende idet budhismen/hinduismen var de dominerende religioner.

Kushan Imperiet var i kraft af sin placering en handelsvej/centrum for handel mellem romerriget og Kina, og i nogle få århundreder var det en højt profileret og et rigt samfund.

Dette fik dog en brat ende i det 3. århundrede hvor Sassanierne invaderet fra vest, og senere kom også Gandhare området på banen med krigeriske hensigter.


Af kendte regenter har vi:


Kujula Kadphises (ca. 30 – ca. 80)


Vima Taktu eller Sadashkana (ca. 80 – ca.113)


Vima Kadphises (ca. 113 – ca. 127)


Kanishka I (ca. 127 – ca. 150)


Her på siden kan jeg præsentere 4 mønter tetradrakmer fra Vima Taktu regeringstiden i en rigtig god kvalitet - sjældne mønter.


Regenten på forsiden og guddommen Oesha/Shiwo på reversen  

   

L-104 - Kushan Imperiet -tetradrakmer fra Vima Taktu regeringstiden i en rigtig god kvalitet - sjældne mønter. ca 80-113 e.c. virkelig smuk bronzemønt 8 gr Ø20 mm Pris kr. 535,-

oj-coins

BETALINGSMETODER Payment

Betaling:  Mobilpay  og bankkonto  Fragt i Danmark: op til 1 kg forsikret fragt kr. 45,-  Betaling fra udland:                      Swiftcode: NDEAKKK                    Iban: DK7820000741878364    Danske kroner har kurs mod Euro på ca. 7,40 d.kr = 1 Euro       web: oj-coins.dk

 

Advarsel: ved brug af internationale overførsler, så anbefales I at kontakte jeres bank for prisinfo før transaktioner. Der har været nogle ublu gebyrer taget af visse banker.

Warning: By using international moneytransfer - please contakt your bank for info for prices.

 


Copyright © Alle rettigheder forbeholdes